Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Decugnano dei Barbi A.D. 1212 2016
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand

In 1973, op slechts 25-jarige leeftijd, richt Claudio Barbi zijn eigen wijnhuis in Orvieto op. Claudio is al geruime tijd op zoek naar een wijnhuis waar hij zich kan specialiseren in kwaliteitswijnen, als hij stuit op het verlaten landhuis ‘Decugnano’ in Orvieto. Het landschap valt hem op vanwege het prachtige terroir en hij besluit dan ook het landgoed te kopen en om te dopen tot Decugnano dei Barbi. Het landgoed was vroeger in handen van de kerk: al sinds 1212 werd er wijn verkocht.
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Orvieto, Umbrië. De bodem bestaat uit mergel en leem en is rijk aan fossiele schelpen. De wijngaarden liggen op 320 meter boven zeeniveau.
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden in RVS tanks voor 12 tot 15 dagen. Daarna volgt een schilweking van 7 tot 14 dagen. Een derde van de wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn geblend en gebotteld. De wijn rijpt nog 6 maanden op de fles voordat deze op de markt wordt gebracht.
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Orvieto, Umbrië. De bodem bestaat uit mergel en leem en is rijk aan fossiele schelpen. De wijngaarden liggen op 320 meter boven zeeniveau.
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden in RVS tanks voor 12 tot 15 dagen. Daarna volgt een schilweking van 7 tot 14 dagen. Een derde van de wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn geblend en gebotteld. De wijn rijpt nog 6 maanden op de fles voordat deze op de markt wordt gebracht.
.
€ 21,49
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Italië
- Inhoud
- 70 CL
- Alcoholpercentage
- 13.5% vol
- Kleur
- Robijnrood
- Geur
- Kersen, pruimen, aards, leer en kruidnagel.
- Smaak
- Fruitige wijn, iets kruidig, zachte tannines en licht vanille door de houtopvoeding.
- Wijn-spijs
- Heerlijk bij de barbecue, gegrilde worstjes of biefstuk. Ook lekker bij gegrilde groentes.
- Serveertip
- Het best te serveren op een temperatuur tussen de 16-18 °C
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product