Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

G&E Hoogvliet/Spijkenisse
In de Fuik 27
3192 HD HOOGVLIET

G&E úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
G&E
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

VENTISQUERO GREY SAUVIGNON BLANC

(0,0 / 5)
VENTISQUERO GREY SAUVIGNON BLANC
Onder de naam Grey brengt Ventisquero een aantal bijzondere wijnen op de markt, die telkens afkomstig zijn van één specifiek perceel. De Grey Sauvignon blanc is afkomstig van een perceel in de Loncomilla wijngaard op één van de terrassen langs de Huasco rivier , aan de rand van de Atacama-woestijn, het droogste gebied ter wereld. Door de nabijheid van de Stille Oceaan is het er uitgesproken koel, met mist in de ochtend en temperaturen die ze;dem boven de 25 graden celcius in de middag komen. De druiven worden 's morgens vroeg met de hand geoogst, in een koelwagen naar de wijnmakerij vervoerd; de most komt in in contact met zuurstof. Na een koude schilwerking verloopt de vergisting bij lage temperatuur en rijpt de jonge wijn op de fijne lie. zo komen alle specifieke karakteristieken van het terroir optimaal tot uitdrukking.

De wijn is Geelgroen van kleur. In de neus citrusaroma's en tonen van groene peper.

De wijn is uitgesproken fris en heeft veel smaak. De structuur en de flinke zuren verlenen de wijn een fraaie spanning die de mineraliteit tot uitdrukking brengt. De afdronk is zuiver en lang en laat een heel klein vleugje ziltigheid na. Dat alles tezamen maakt deze wijn uiterst complex en fascineren.

Extra info Vina Ventisquero
In Chili zijn twee soorten wijnhuizen te vinden. Degene die zich al decennia met wijnbouw bezighouden en de nieuwe, recent opgezette, generatie. Viña Ventisquero behoort tot deze laatste categorie en produceert volgens de laatste technieken wijn door gebruik te maken van de modernste middelen.

Viña Ventisquero startte als ambitieus project van Gonzalo Vial. Eigenaar van Agrosuper, het grootste levensmiddelenconcern van Chili. De winery werd gebouwd in Maipo Valley en daaromheen werden de eerste wijngaarden aangeplant, kort daarop gevolgd door wijngaarden in Casablanca Valley en Apalta Valley. In 2001 kwam de eerste jaargang op de markt.

Vanaf het allereerste begin stond respect voor de natuurlijke omgeving centraal. Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een certificering door "Sustainable wine of Chile" voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.

Inmiddels heeft Ventisquero wijngaarden aangeplant in 7 verschillende wijngebieden te weten: Maipo, Casablanca, Apalta, Lolol, Leyda, Peralillo en Huasco (Atacama). Er worden dan ook geen druiven gekocht. Alle wijnen worden geproduceerd met eigen druiven.
€ 18,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Chili
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Kleur
Geelgroen
Geur
In de neus citrusaroma's en tonen van groene peper.
Smaak
De wijn is uitgesproken fris en heeft veel smaak. De structuur en de flinke zuren verlenen de wijn een fraaie spanning die de mineraliteit tot uitdrukking brengt.
Afdronk
De afdronk is zuiver en lang en laat een heel klein vleugje ziltigheid na. Dat alles tezamen maakt deze wijn uiterst complex en fascineren.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review