Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Niel Joubert Cabernet Sauvignon
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand

Klein Simonsvlei is de thuisbasis van Niel Joubert Wines. Het estate ligt op de
hellingen van de Simonsberg, aan de rand van Paarl in de West-Kaapse
wijnlanden. Het is een grote wijn- en fruitboerderij en heeft een spectaculair
landschap met vijf heuvels en tien dammen die worden gevoed door een
natuurlijke bergbron. Door het rijke terroir teelt de familie Joubert naast
wijndruiven ook appels, peren, perziken, pruimen, citroenen en bosbessen.
Deze rijke biodiversiteit is goed voor het land. Inmiddels staat de 5e generatie
aan het roer en werken ze elke dag keihard om de mooiste wijnen te maken.
De oprichter van Klein Simonsvlei, Piet Joubert, kocht de boerderij in 1898
met als hoofddoel het produceren van fruit. Zijn tweede zoon Daniel kwam op
22-jarige leeftijd bij hem op de boerderij, gevolgd door zijn zoon Niel, die het
bedrijf overnam in 1950. Vanaf het moment dat de 4e generatie, Daan, het
bedrijf volledig overnam in 1981, is de familie Joubert zich meer gaan richten
op de wijnproductie. Nog altijd wordt het bedrijf volledig gerund door de
familie, van de wijn- en fruitproductie tot de -verkoop en -administratie,
catering en het onderhoud van de tuinen rondom het wijnhuis.
hellingen van de Simonsberg, aan de rand van Paarl in de West-Kaapse
wijnlanden. Het is een grote wijn- en fruitboerderij en heeft een spectaculair
landschap met vijf heuvels en tien dammen die worden gevoed door een
natuurlijke bergbron. Door het rijke terroir teelt de familie Joubert naast
wijndruiven ook appels, peren, perziken, pruimen, citroenen en bosbessen.
Deze rijke biodiversiteit is goed voor het land. Inmiddels staat de 5e generatie
aan het roer en werken ze elke dag keihard om de mooiste wijnen te maken.
De oprichter van Klein Simonsvlei, Piet Joubert, kocht de boerderij in 1898
met als hoofddoel het produceren van fruit. Zijn tweede zoon Daniel kwam op
22-jarige leeftijd bij hem op de boerderij, gevolgd door zijn zoon Niel, die het
bedrijf overnam in 1950. Vanaf het moment dat de 4e generatie, Daan, het
bedrijf volledig overnam in 1981, is de familie Joubert zich meer gaan richten
op de wijnproductie. Nog altijd wordt het bedrijf volledig gerund door de
familie, van de wijn- en fruitproductie tot de -verkoop en -administratie,
catering en het onderhoud van de tuinen rondom het wijnhuis.
Na de kneuzing volgt er een koude schilweking, waardoor frisheid bewaart blijft. Daarop volgt een van nature langdurige vergisting. Vervolgens ondergaat 10% houtrijping op kleine Franse eikenhouten fusten.
Donkerrood van kleur. Rode en zwarte bessen en kersen
in het aroma. De smaak zet vol en zacht in en de afdronk
is kruidig met hint vanille.
Donkerrood van kleur. Rode en zwarte bessen en kersen
in het aroma. De smaak zet vol en zacht in en de afdronk
is kruidig met hint vanille.
€ 11,49
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Zuid-Afrika
- Druivensoort
- Cabernet Sauvignon
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 14% vol
- Soort wijn
- Rood
- Smaaktype Wijn
- Robuust & Intens
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product