Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

G&E Hoogvliet/Spijkenisse
In de Fuik 27
3192 HD HOOGVLIET

G&E úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
G&E
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Glenlivet Masters Distiller's Speyside Single Malt Whisky Liter

(0,0 / 5)
The Glenlivet Masters Distiller's  Speyside Single Malt Whisky Liter
Rijdend vanaf de plaats Dufftown, de B9009 naar het zuiden volgend, ziet men de Glenlivet distilleerderij aan de linkerkant van de weg in de vallei liggen. Dit is de vallei van de rivier de Livet, die langs de distilleerderij stroomt en uitmondt in de rivier de Avon. Glenlivet betekent gewoon "de vallei van de Livet". In 1824 werd de distilleerderij door George Smith opgericht, die als eerste, na invoering van de nieuwe belastingwet in 1823, een vergunning aanvroeg. Om zich tegen zijn boze buren, die nog illegaal bleven stoken, te beschermen kreeg George Smith van de hertog van Gordon twee pistolen. Deze zijn nog in het bezoekerscentrum te bezichtigen. Door het succes van The Glenlivet profiteerden ook de zo'n twintigtal distilleerderijen uit de omgeving van zijn bekende naam, door hun whisky ook onder de naam Glenlivet te verkopen. In 1880 deed de rechter de uitspraak, dat J.W. Smith het alleenrecht kreeg van Glenlivet en de andere distilleerderijen de naam Glenlivet alleen achter hun eigen naam mochten gebruiken. In het stillhouse van The Glenlivet staan vier wash stills en vier spirit stills, alle verwarmd met stroom. De productie capaciteit van de distilleerderij van The Glenlivet is door een recente verbouwing bijna verdubbeld. De opening van de uitgebreide distilleerderij vond plaats op 4 juni 2010 en gebeurde door Prins Charles. De whisky wordt op refill, bourbon en op sherryvaten gerijpt. De sherryvaten krijgen de laatste jaren de voorkeur. Het brouwwater komt uit een onderaardse bron de Josie's Well geheten. De bron is omgeven door een wit hek met de naam erop. Het koelwater komt uit de rivier de Livet.
Alan Winchester werd in 1990 tot Master Distiller van The Glenlivet benoemd. Hij werd geboren in Inverness en grotendeels opgegroeid in de Speyside. Alan is een autoriteit van de geschiedenis van Schotse whisky en zijn diepgaande kennis berust niet alleen op uitgebreid lezen, maar ook op origineel onderzoek naar mensen en plaatsen, met name in de Speyside. Zijn bijzondere interesse ligt ook bij het illegale distilleren rond Glenlivet. Begin 1800 waren er meer dan 200 ilegale stokers bekend en dit inspireerde Alan om The Glenlivet smokkelaars routes op te richten, samen met de managers van Crown Estates, eigenaar van de meeste landerijen in dit district. Het publiek kan op de 6 km lange paden de voetsporen van de whisky smokkelaars volgen. Alan heeft voor deze limited edition Master Distiller Reserve oudere whisky’s gekozen die gerijpt hebben in europees, first fill amerikaans en refilled amerikaanse eikenhouten vaten. Het resultaat is een aantrekkelijke kruidigheid en nuttiness die aan The Glenlivet Single Malt benchmark een fruitige elegantie geeft.
€ 56,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Speyside
Inhoud
100 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Medium & Granig
Kleur
Helder Goud
Geur
Fraaie zachte aroma’s van verse en gedroogde vruchten (jus d'orange, rijpe peren en pruimen) met tonen van cake, Virginia tabak, zoete toffee, bloemen en aroma’s van het land (veen). Smaak: verfrissende en zoetige tonen, met wat water komen de kenmerkende pear-drops tonen door met hazelnoten en eikenhout. In de lange afdronk tonen van marsepijn en hazelnoten met een aangename kruidigheid.
Smaak
Verfrissende en zoetige tonen, met wat water komen de kenmerkende pear-drops tonen door met hazelnoten en eikenhout.
Afdronk
In de lange afdronk tonen van marsepein en hazelnoten met een aangename kruidigheid.
Serveren
Wilt u The Glenlivet Masters Distiller's Speyside Single Malt Whisky Liter online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review