Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

G&E Hoogvliet/Spijkenisse
In de Fuik 27
3192 HD HOOGVLIET

G&E úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
G&E
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Jack Daniels White Rabbit Saloon Tennessee Bourbon Whiskey

(0,0 / 5)
Jack Daniels White Rabbit Saloon Tennessee Bourbon Whiskey
Jack Daniel's is een premiumkwaliteit Tennessee Whiskey, die wordt geproduceerd in de oudste geregistreerde distilleerderij van Amerika. Het is een whiskey met een geheel eigen karakter en smaak. Het verhaal begint in 1866 als de 17 jarige Jack Daniel de distilleerderij sticht. Jack Daniel kende een bron met uitstekend water net buiten het kleine dorpje Lynchburg, midden in Tennessee. Het water uit de bron, Cave Spring, was koel, helder en vrij van onzuiverheden als ijzer. Dit water is nog steeds het belangrijkste bestanddeel van Jack Daniel's Tennessee Whiskey.
De plaats Lynchburg in Tennessee is gelegen in een open landschap, op een kleine verhoging. De distilleerderij van Jack Daniel ligt verscholen in een dal. De contouren van de gebouwen worden verzacht door struikgewas en groene heesters. Een rotswand onthult een grot van ongeveer zes meter hoog en de waterbron moet zeker dieper liggen dan 2000 meter, deze bron is nog nooit opgedroogd. In de distilleerderij zijn de houten filtreerkuipen in de vloer verzonken. De drie meter hoge houtskoollaag rust op een wollen deken. Direct boven de houtskoollaag bevindt zich een wirwar van koperen pijpen die geperforeerd zijn. Door deze gaatjes drupt de whiskey op de houtskool en wordt zo gefilterd. Het blijven druppels die uit de gaatjes komen en dit worden nooit straaltjes. Dit wordt door grote rondleidingsgroepen gadegeslagen. Het is een fenomeen, de sluwe marketing manier om dit alles zo aan de consument te presenteren, de stad, de distilleederij, de ceremoniën. De naam van de oprichter, Jack Daniel, is de beroemdste naam wat Tennessee Whiskey betreft geworden. Bij de distilleerderij in Lynchburg is Jack Daniel dan ook vereeuwigd in een standbeeld bij de distilleerderij.
Deze speciale editie eert Mr. Jack's opening van de White Rabbit Saloon die voorheen op het stadsplein van Lynchburg lag. De salon was een favoriete Lynchburg-verzamelplaats waar hij samen met zijn vrienden tijd kon doorbrengen en kon genieten van een glas Mr. Jack's fijne Tennessee die whisky dronk.
White Rabbit Saloon-foto's van de Joe and Junebug Clark-collectie, University of North Texas Archives en Rare Books
€ 34,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Verenigde Staten
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Soort whisky
Bourbon
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Amber
Geur
Aroma’s van getoast eiken en kruidige vanille staan voorop. Vervolgens tonen van karamel, mokka, shagtabak, rijpe bananen en peperkoek.
Smaak
Kruidig met zoete tonen van beboterde maïskolf, mokka, rijpe banaan,peperkoek, koffie en gemalen zwarte peper. Accenten van honing
Afdronk
Lange afdronk met tonen van zout, vers eikenhout, koffie en gerookte bacon.
Serveren
Wilt u Jack Daniels White Rabbit Saloon Tennessee Bourbon Whiskey online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review