Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

G&E Hoogvliet/Spijkenisse
In de Fuik 27
3192 HD HOOGVLIET

G&E úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
G&E
Gedistilleerd
Rum
Exclusief topSlijter
Aanbieding

STROH Rum 80%

(0,0 / 5)
STROH Rum 80%
Stroh, in het dagelijks taalgebruik ook wel aangeduid als strohrum, is een zogeheten Inländer Rum, een sterk alcoholische drank afkomstig uit Oostenrijk. Het is verkrijgbaar in vier varianten: Stroh 38, Stroh 60, Stroh 80 en Stroh Jagertee. De getallen staan voor het alcoholpercentage in de dranken.

De drank werd voor het eerst gemaakt in 1832 in Klagenfurt. De naam van de drank is vernoemd naar uitvinder Sebastian Stroh. Stroh was een familiebedrijf dat zijn reputatie kreeg bij de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. Het werd bekroond met de Grande Médaille d’Or. In 1969 nam de 21-jarige Hanno Maurer-Stroh het familiebedrijf over. Hanno Maurer-Stroh was van de vijfde generatie van de familie. Hij moderniseerde het bedrijf om aan de eisen van de dynamische markt te voldoen. Stroh is in meer dan 30 landen te verkrijgen. Het is Oostenrijks meest bekende sterk alcoholische drankenmerk. Jaarlijks worden er meer dan 10 miljoen flessen van verkocht.

De grondstof voor Strohrum is tegenwoordig suikerriet-melasse, wat voorheen niet het geval was. Na vergisting wordt door middel van kolomdestillatie de alcohol hieruit gewonnen. Door de fabrikant worden er daarna nog kleurstoffen, geur- en smaak-essences aan toegevoegd. Om deze laatste reden voldoet de drank niet aan de Europese definitie voor rum, en mag de drank in de EU niet als 'rum' verkocht worden. Wel mag een geheel in Oostenrijk geproduceerde rum volgens een richtlijn van de Europese unie sinds 2008 de naam Inländer Rum gebruiken.
Stroh 80 heeft een alcoholpercentage van 80%. Deze drank is bedoeld om mee te mixen of als toevoeging bij het koken. Direct drinken kan ook, maar het is dan aan te raden de drank te verdunnen met minimaal een gelijke hoeveelheid water.
€ 19,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Oostenrijk
Inhoud
50 CL
Alcoholpercentage
80% vol
Soort rum
Bruin
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review