Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

G&E Hoogvliet/Spijkenisse
In de Fuik 27
3192 HD HOOGVLIET

G&E úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Gelimiteerde whisky's

Talisker 43YR

Talisker 43YR!

NL:IMG_6716

Wij hebben de eer om te mogen beschikken over dit bijzonder mooie en exclusieve product! Bij interesse stuur ons een e-mail voor de mogelijkheden.                                 E-mailadres: info@uwtopslijter-g-e.nl

EN:

We have the honor of having this special and exclusive product! In case of interest send an e-mail for possibilities to: info@uwtopslijter-g-e.nl 

Iets heel speciaals van de geweldige Talisker op het eiland Skye, het is de oudste release van de distilleerderij tot nu toe! Talisker 43 Year Old Xpedition Oak is een fenomenaal goed gerijpte single malt, die alle prachtige kenmerken laat zien die we van de distilleerderij gewend zijn, inclusief de kenmerkende zeezout-elementen. Intrigerend genoeg werd deze uitdrukking afgewerkt in vaten met duigen die een behoorlijke reis hebben doorstaan. Avonturier James Aiken nam de duigen mee op een 5252 km lange reis over de Atlantische Oceaan aan boord van zijn boot, The Oaken Yarn, waarna ze terugkeerden naar Schotland om vaten te worden om deze whisky in te finishen. Er werden slechts 1.830 flessen Talisker 43 Year Old Xpedition Oak uitgebracht gebotteld op 49,7% ABV.

Productomschrijving

Geur: 

Over het algemeen zacht en licht kruidig, met een fruitige topnoot van gekneusde appel en een zachte, aromatische hint van was. Onder deze geuren liggen in intrigerende rijke aromalagen; tonen van canvas en gelakt hout vermengen zich met maritieme hints van zeelucht en warm zand, allemaal wervelend boven een licht rokerige en wasachtige basis.

Smaak: 

Een ronde textuur en een levendige, sappige start introduceren een zoete, rijke intensiteit met een frisse, balancerende scheut zeezout. Talisker's peperige warmte omhult het gehemelte. Over het algemeen betoverend, het cascades met een zachte en rijke smaak.

Afdronk: 

Heerlijk lang, met een flinke zoete chilipeper warmte die het hele gehemelte doordrenkt.

 Inhoud: 70cl

 Alcoholpercentage: 49,7%